Tänään on virallisesti tytön syntymäpäivät! Nyt voi tyttö vihdoinkin esitellä kaikille kuinka monta vuotta on, sitä onkin jo harjoiteltu monta kuukautta kuinka näytetään kolmea sormea kahden sijaan : D

Syntymäpäiviä vietetään vasta viikonloppuna. Lahjaksi olemme ajatelleet toteuttaa tytön huoneeseen uuden sisutuksen, se kun tähän asti on toiminut vain leikkipaikkana ja nukkumapaikkana, ei se varsinaisesti ole lastenhuoneelta tuntunut. Suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, että tarvitsee käydä vain kangaskaupassa ja jossakin puutavaraliikkeessä. Ja tietysti toteuttaa nämä suunnitelmat. Huoneesta tulee todella tyttömäinen ja prinsessamainen, mutta kun tämä prinsessakausi nyt on niin pinnalla, täytyy mennä rohkeasti mukaan. Voihan sen huoneen muutaman vuoden päästä uusia taas kokonaan. Tällä hetkellä huoneesta tulee siis "ruususen linna" -teemaa noudattava.

Tähän voisin laittaa itselleni ylös mitä on ollut suunnitelmissa: Väreinä olisi tumma pinkki, sekä vaaleanpunainen, lisänä vihreää. Verhot, koristetyynyt sekä sängynpeitto toteutetaan siten, että kankaissa 2/3 on pinkkiä, 1/3 on vaaleanpunaista raitana. Vihreästä teen köynnöstä, johon ompelen lehtiä ja vaaleanpunaisia kukkia ja köynnöksiä saa kiemurrella sängynpäällä, verhoissa sekä tyynyillä. Lastenhuoneen sohva täytyisi päällystää jollakin kivalla kankaalla, mutta se taitaa jäädä myöhemmäksi. Sohvan päälle sensijaan teen sellaisesta sängyn päälle tarkoitetusta moskiitto?verkosta sellaiset katosta laskeutuvat verhot. Verhoihin kiinnitän sellaisia sulista valmisettuja perhosia, jos niitä vielä jostakin askartelukaupasta löydän. Koska sohva on meidän iltasadunlukupaikka, tällainen utuinen harso sen yllä toivottavasti houkuttelee unta vielä paremmin. Mies tekee huoneeseen pöydän ja tuolin, jotta askarteluille on oma paikkansa. Olen toivonut, että pöydästä tulisi sellainen jonka voi taittaa seinälle kun sitä ei tarvitse, jolloin saisi lisää tilaa huoneeseen leikeille, huone kun on muutenkin niin kovin pieni. Ihan itsen sivuilta löysin idean unisieppariin jollaisen laitan sängyn yläpuolelle. Materiaaleiksi huoneen värejä noudatellen jotakin pörröistä/utuista valkoista lankaa, sekä pieniä helmiä ja vaaleanpunaisia sulkia. Eiköhän näillä pahat unet lähde.

Matoiksi olisin halunnut sellaisia kukan muotoisia pieniä mattoja pari tai kolme, mutta sopivia ei ole helposti löytynyt. Joten matoksi ei ole mitään ideaa, joka olisi edullinen ja sopisi huoneeseen. Mistähän sellaisen löytäisi?

Miltähän tällainen huone kuulostaisi ja varsinkin näyttäisi kolmevuotiaan silmin?